Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Domácí chléb

0.0
Domácí chléb

Potřebné ingredience

1/2 kg mouky, pšeničné hladké, 1,5 lžičky kmínu, 1,5 hořčičné sklenice vody, droždí, 1 lžíce octa, 1 lžička soli, 1 uvařený brambor nastrouhaný (nemusí být), část mouky jde nahradit vločkami, lze přidat semínka.

Postup přípravy

Vypracovat těsto, nechat kynout cca 1 hodinu, potom vytvarovat bochánek, nechat kynout v ošatce nebo jen tak pod utěrkou.
Péct můžete na pomoučněném plechu (na tom může chléb i kynout) nebo dám rovnou do trouby plech, nechám troubu vyhřát na 250 C, dám na horký plech chléb, peču cca 10 minut, stáhnu na 200C a dopeču, občas potřeme slanou vodou ( já stříkám vodou z rozprašovače). Chleba je upečený, když zní dutě, zaťukám na dno.
Další možnost je rozpálit v troubě nádobu s poklidí, pekáč, kastrol a do horkého dát chleba, nechat zapéct, ke konci odkrýt.
Hořčičná sklenka je cca 200 ml.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Nadys 5. 5. 2016, 19:01
,-)píšu si..
dolik76 5. 5. 2016, 19:16
@Nadys trochu jsem Vám to upravila, doplnila ,-) tento pekla vždycky mamka v neděli, mohli jsme se doslova užrat ,-)
Nadys 5. 5. 2016, 19:35
@dolik76 ,-)vyzkouším , děkuji , a ještě si ukládám tu diskutovanou paštičku (candle)... ,-)
dolik76 5. 5. 2016, 19:45
@Nadys tu jsem už taky sepsala jako vepřové ve vlastní šťávě

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie